Φθινοπωρινός Γάμος : όπως τον έχετε ονειρευτεί!

Οι φθινοπωρινοί γάμοι σίγουρα έχουν κάτι το ξεχωριστό καθώς η διοργάνωσή τους γίνεται την πιο cosy εποχή του χρόνου και φυσικά οι επιλογές χρωματικής παλέτας, διακόσμησης αλλά και θέματων για την γαμήλια εκδήλωση είναι πολλές και σίγουρα εμπνευσμένες από τη φύση. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στο team που σκέφτεστε να κάνετε την ημέρα του γάμου σας το φθινόπωρο με τα πιο ζεστά χρώματα και σε ένα romantic scene και αναζήτατε κάποιες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν για κάτι το μοναδικό, παρακάτω θα βρείτε μερικές. 

 

Χρώματα & decoration

Το φθινόπωρο προσφέρει μια πλούσια παλέτα χρωμάτων, ειδικά αν παρατηρήσει κανείς τα χρώματα της φύσης κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Cosy πορτοκαλί, ώχρα και κόκκινο έως βαθύ μπορντό, καφέ αλλά και βαθύ μπλε είναι μερικά από τα χρώματα που θα έδεναν αρμονικά στην δική σας ημέρα. Σίγουρα με μία έρευνα στα social media θα βρείτε κλασικούς αλλά και μοντέρνους συνδυασμούς χρωμάτων που μπορούν να στολίσουν τόσο την εκκλησία όσο και τα τραπέζια των καλεσμένων. 

Οι κολοκύθες, τα φύλλα και τα ξύλινα διακοσμητικά μπορούν να δώσουν έναν ρουστίκ και φθινοπωρινό τόνο στη δεξιώση και με την κατάλληλη παλέτα, η διακόσμηση θα είναι όπως ακριβώς την έχετε φανταστεί. Αν ωστόσο προτιμάτε κάτι πιο κομψό, τα χρυσά ή bronze στοιχεία σε συνδυασμό με βαθιά σκούρα χρώματα όπως μπορντό ή σκούρο μπλε θα δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή αλλά και classy ατμόσφαιρα. 

Aν η ημερομηνία του γάμου σας είναι κοντά στις ημέρες των Χριστούγεννων, μην ξεχνάτε πως ένας γάμος με Christmas decoration είναι πάντα μία πολύ καλή επιλογή!

 

Ανθοστολισμός

Οι φθινοπωρινές ανθοσυνθέσεις που θα διακοσμούν το κτήμα γάμου μπορούν να περιλαμβάνουν άνθη σε γήινες αποχρώσεις, όπως μωβ τριαντάφυλλα, ντάλιες, χρυσάνθεμα και ορτανσίες σε μπλέ ή μωβ απόχρωση . Στοιχεία από τη φύση  όπως για παράδειγμα ξερά κλαδιά, κουκουνάρια και φθινοπωρινά φύλλα θα προσθέσουν βάθος και ρομαντισμό στον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης. Συνδυάστε με κλαδιά ή φύλλα και φυσικά κεριά που θα δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό για την ημέρα του γάμου σας.

TipΗ φύση το φθινόπωρο είναι από μόνη της ένα φανταστικό σκηνικό που δεν χρειάζεται πολλά για να εντυπωσιάσει. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, η γαμήλια δεξίωση σε εξωτερικό χώρο σε συνδυασμό με φωτεινά λαμπάκια και τις ανθοσυνθέσεις που εσείς έχετε επιλέξει δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. 

 

Νυφικό & Κοστούμι

Αν η ιδέα του χειμωνιάτικου νυφικού, δεν σας ενθουσίαζει, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Η δαντέλα και oι velvet υφές είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν το νυφικό των ονείρων σας. Οι αποχρώσεις του σαμπανιζέ, του ivory ή ακόμη και χρυσές, bronze λεπτομέρειες ταιριάζουν υπέροχα με τα χρώματα του φθινοπώρου αλλά και με τις παραπάνωυφές. Μην ξεχνάτε πως η λάμψη στο νυφικό είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει όποια κι αν είναι η εποχή του γάμου. 

Black is always an option αλλά αναμφισβήτητα ένα μπορντό, κυπαρισσί ή dark blue γαμπριάτικο κοστούμι θα ήταν εντυπωσιακό ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Πόσο μάλλον αν ήταν σε velvet υφή!

 

Λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν

Nα είστε σίγουροι πως μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τον γάμο σας μοναδικό. Προσφέρετε στους καλεσμένους σας φθινοπωρινές μπομπονιέρες, όπως μικρά βαζάκια με μέλι, χειροποίητες μαρμελάδες ή ακόμα και αρωματικά κεριά με φθινοπωρινά αρώματα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε  κουβέρτες για τους καλεσμένους -αν η δεξίωση είναι σε εξωτερικό χώρο- σε περίπτωση που το κρύο είναι αισθητό και φυσικά σόμπες που η φλόγα τους θα δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς. 

 

Προτού κάνετε οποιαδήποτε επιλογή για την ημέρα του γάμου σας, φροντίστε να είστε σίγουροι για το ποια είναι η ατμόσφαιρα που έχετε ονειρευτεί και θέλετε να δημιουργήσετε. Ακόμα και αν είναι κάτι διαφορετικό από ένα φθινοπωρινό σκηνικό, βασισμένο σε παστέλ αποχρώσεις για παράδειγμα, μη διστάσετε να το υλοποιήσετε! Μην ξεχνάτε πως είναι η δική σας μέρα!