Γάμος και Βάπτισης Μαζί: Συμβουλές για την Ιδανική Ημέρα

Σίγουρα το να γιορτάσετε μαζί τη βάπτιση του παιδιού σας και τον γάμο σας είναι μία αξέχαστη εμπειρία για εσάς καθώς και για την οικογένεια αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν λοιπόν σκέφτεστε μία ημέρα αφιερώμενη σε εσάς και το μικρό σας αγγελούδι και θέλετε να διοργανώσετε ένα διπλό μυστήριο, το μόνο που χρειάζεται είναι  να εξασφαλίσετε ότι η ημέρα αυτή θα κυλήσει ομαλά και θα είναι γεμάτη αγάπη και χαρά! Για τη σωστή οργάνωση όμως του γάμου και της βάπτισης, σας δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τη μοναδική αυτή ημέρα. 

 

Επιλογή Εκκλησίας

Η επιλογή της κατάλληλης εκκλησίας καθώς και η ώρα των μυστηρίων είναι το πιο σημαντικό βήμα για εκείνη την ημέρα. Βρείτε μια εκκλησία που να μπορεί να φιλοξενήσει τον αριθμό των καλεσμένων σας άνετα και για τα δύο μυστήρια που διοργανώνετε καθώς και το κτήμα γάμου. Μια μεγάλη εκκλησία θα προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για όλους τους καλεσμένους, ενώ θα διευκολύνει τη ροή της τελετής και θα δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Μιλήστε με τον ιερέα της εκκλησίας και ενημερώστε τον για την επιθυμία σας να τελέσετε δύο μυστήρια μαζί και υπολογίστε περίπου πόση ώρα θα διαρκέσουν ώστε να καθορίσετε την κατάλληλη ώρα των μυστηρίων. Πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος για την τελετή του γάμου, τη βάπτιση καθώς και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Συνήθως, ο γάμος προηγείται της βάπτισης, έτσι ώστε η ακολουθία να είναι ομαλή και να υπάρχει μια φυσική ροή των γεγονότων.

 

Παρανυφάκια

Τα παρανυφάκια μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και στα δύο μυστήρια, προσθέτοντας μια γλυκιά και συγκινητική νότα στην ημέρα. Κατά την τελετή του γάμου, μπορούν να συνοδεύσουν τη νύφη στην είσοδο της στην εκκλησία κρατώντας της την ουρά του νυφικού ή ακόμα και να μοιράσουν ρύζι ή ροδοπέταλα στους καλεσμένους. Στη βάπτιση, μπορούν να βοηθήσουν με μικρές ευθύνες, όπως να κρατούν τις λαμπαδες κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, τις πετσέτες ή τα βαπτιστικά ρούχα. Αυτός ο διπλός ρόλος θα τα κάνει να νιώσουν σημαντικά και θα προσθέσει μια όμορφη συνέχεια στα δύο μυστήρια. 

 

Διασκέδαση για Μικρούς & Μεγάλους

Η διασκέδαση είναι σημαντική για να κρατήσετε τους καλεσμένους σας, μικρούς και μεγάλους, ευχαριστημένους. Προγραμματίστε δραστηριότητες που να απευθύνονται τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Για τους μικρούς καλεσμένους, μπορείτε να έχετε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για παράδειγμα έναν μικρό παιδότοπο με παιχνίδια και δραστηριότητες όπως ζωγραφική προσώπου, ή κάποιον κλόουν για να διασκεδάσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Για τους μεγάλους, από τη δεξίωση του γάμου και της βάπτισης, η μουσική, είτε live είτε DJ, είναι το παν για να ξεκινήσει η διασκέδαση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα photobooth για απίστευτες φωτογραφίες που θα θυμάστε καθώς και drink games όπως beer pong για παίξουν οι καλεσμένοι σας.

 

Μενού για όλες τις ηλικίες

Ένα καλοσχεδιασμένο μενού είναι το κλειδί για να ικανοποιήσετε όλους τους καλεσμένους σας. Προσφέρετε επιλογές που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών αλλά και τις διατροφικές προτιμήσεις. Μπορείτε να χωρίσετε τα μενού σε ενηλίκών αλλά και παιδικά. Σε περίπτωση που έχετε μπουφέ, μπορείτε να κάνετε το ίδιο προσφέροντας τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών όπως είναι κοτομπουκές, μπιφτέκια, πατάτες και άλλα καθώς και χορτοφαγικές επιλογές ή με ειδικές διατροφικές ανάγκες για τους ενήλικες. Όσον αφορά το εποιδόρπιο και τα γλυκά αυτά, μπορεί να είναι τα ίδια για όλους τους καλεσμένους και φυσικά μην ξεχάσετε το παγωτό που είναι το αγαπημένο όλων!

 

Προγραμματισμός & Λεπτομέρειες

Καθώς πρόκειται να τελέσετε δύο μυστήρια, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που μπορεί να σας διαφύγουν. Για παράδειγμα να είστε σίγουροι πως έχετε συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για τον γάμο και τη βάπτιση, όπως άδειες γάμου, πιστοποιητικά γέννησης και ταυτότητες και πως οι κουμπάροι και νονοί έχουν επίσης μαζί τους τα απαραίτητα. Συνεννοηθείτε με τους κουμπάρους και τα κοντινά σας πρόσωπα για διάφορες λεπτομέρειες όπως το να έχουν μαζί τους ένα kit με τα απαραίτητα που μπορείτε να χρειαστείτε όπως φάρμακα ή το νεσεσέρ του μωρού. Σιγουρευτείτε πως τις περισσότερες λεπτομέρειες της δεξίωσης και διαδικασίες του γάμου και της βάπτισης, τις γνωρίζουν οι κουμπάροι και οι νονοι ώστε να είστε σίγουροι πως όλα θα πάνε όπως τα έχετε προγραμματίσει!